Nerez v gastronomii
Každá restaurace, která to myslí opravdu vážně a chce nabídnout to nejlepší jídlo, musí dbát o špičkové vybavení kuchyně. Pokud se opravdu chcete gastronomii věnovat, tak jako první věc byste si měli zvolit svého dodavatele gastro vybavení z nerezu. Kvalitní nerezové vybavení kuchyně je totiž to, co dělá ten skutečný rozdíl.
Proč právě nerez?
Nerezová ocel je obecný název pro všechny druhy oceli, které jsou odolné korozi. Je zde tzv. pasivní vrstva na povrchu, která se neustále obnovuje a zabraňuje korozi. Tato vrstva může být z různých doplňkových prvků – chromu, uhlíku, niklu, síry, hliníku, molybdenu atd.

Vlastnosti takových nerezových výrobků se samozřejmě mírně liší, ale to nejdůležitější je spojuje. Vysoká korozní odolnost proti poškození, kyselému i zásaditému prostředí, krvi, solím, tuku atd. Nerezové vybavení je snadné na údržbu – většinou stačí omýt horkou vodou a mýdlem nebo šetrným saponátem a opláchnout čistou vodou a vytření do sucha. Na nerezovém povrchu se neusazují zbytky z výroby a tím zajišťují hygienické prostředí pro přípravu jídel.
Ten správný dodavatel gastro vybavení
Ne každý nerez je samozřejmě ideální, proto je důležité spojit se s firmou, která vám poskytne komplexní služby v oblasti gastro vybavení a gastro servisu. Od vybavení nerezovými stroji až po nerezové náčiní. Samozřejmostí by také mělo být zaškolení, servis a podpora. Zvolte si ten správný gastro servis.